Varza alba,1varzarosie,sare de salina,bete marar,gutui,porumb uscat,boabe piper,foi de dafin,cimbru. Asezam verzele curatate in butoi,celor de la baza butoiului le facem o crestatura X cu cutitul in mijlocul cotorului,celor din partea superioara a butoiului le scoatem cotorul si in locul lui punem sare, aceasta operatiune le va face sa se mureze treptat...intai cele de sus..apoi cele de jos. Saramura si Sarea...pt fiecare litru de apa calduta 30-40C punem 1lingura cu sare grunjoasa de salina,de preferat neiodata,amestecam sa se topeasca sarea apoi umplem butoiul,la ultima oala cu saramura, adaugam boabe de piper,frunze de dafin,cateva crengute de cimbru.Peste 2-3 zile varza din butoi se va lasa,mai bagam cateva verze carora le scoatem cotorul si punem in locul lui sare(aceasta operatiune se poate face de la inceput,si lasam verzele cu sare pusa in locul cotorului asezate pe o hartie ) Apoi in fiecare zi pitrociti varza,aceasta operatiune trebuie facuta pana cand varza este murata.Scopul pitrocirii este de a nu lasa sa se depuna drojdiile ce se formeaza in timpul murarii,zgandarindu-le in fiecare zi ,varza se acreste/mureaza fara sa se strice. Pentru pretioasa ...operatiune de "pitrocire" eu folosesc o pompa cu care se umfla salteaua pt plaja...si o teava . Spor la treaba si nu uitati ....pitrociti varza...macar la 2 zile !
Da... E timpul pentru varza !!
As mai adauga : atentie ce varza cumparati!! Luati d-asta , romaneasca. Cea din import este "cotoroasa", cu frunza tare si n-o veti putea folosi pentru impachetat sarmale.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.