Reteta ingrediente: Blat- Faina 2cani mari,Lapte dulce1 cana mare.Ulei 1 canita mica, Oua 10,cacao 6 lingurite,Zahar 10linguri,esenta vanilie si unt(dupa gust) praf de copt 2lingurite. Cum procedam: Intr-un castron amestecam faina, praful de copt si cacaua. Intr-un alt castron(maricel, aici vom amesteca totul) punem albusuele si un praf de sare,pe care le batem spuma. Intr-un alt bol amestecam galbenusele si zaharul pana se topesc apoi adaugam uleiul si esentele,amestecam adaugam si laptele, acum incorporam amestecul cu faina,incercam sa nu lasam cocoloase. Acum nu vom mai folosi mixerul ci vom lua o paleta si incorporam compozitia rezultata in castronul cu albusele spuma,amestecam usor sa nu se lase spuma. Compozitia rezultata o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava la cuptor pentru 30-35 min la 130-140C in functie de cuptor. CREMA de vanilie este cea de Cremsnit de la Dr. Oetker ( o preparam cum scrie pe cutie). GLAZURA DE CIOCOLATA: ingrediente- Cacao 50g, 75ml apa,zahar 150g,unt 50g si 1lingura cu ulei si vanilie dupa gust. Punem apa intr-o craticioara la foc mic pe aragaz, adaugam zaharul cand este topit adaugam untul si uleiul acum cacaua ..apoi vanilia. Cand incepe sa se ingroase este gata. Cand blatul este rece se taie in doua se intinde crema de vanilie se asaza strat apoi se toarna glazura de cacao cand nu mai este
fierbinte.Se orneaza cu migdale / nuci ..dupa preferinta. Apoi se lasa la rece cateva ore. Pofta buna ! PS:pentru masuri ,cana mare este cea de ceai, iar cea mica, o canuta normala de cafea.